Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΓΙΑΤ'Ι ΔΕΝ ΕΠΉΓΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ

Κάποτε ήμασταν κούτσκα αλλά είχαμ εφύγει απ τα σπιτικά μας και βγάζαμε τον μπερντέ απ τον δικό μας μονάχα κάματο. Οι γέροι μας εμίλησαν να μπούμε στο λύκειο και να πάμε λάρισα ύστερο να μας μάθουνε τα λογιστικά να δουλέψουμε ντακότες. Ο σοφότατος Ζέπης τότε εφάνη εμπρός μας, μες απ τις βρούβες κιο τις καλαμιές ωσάν βιβλική μορφή φέρουσα τους χρησμούς, τσαλακωμένος αξούριστος, κρατώντας πάντα στας χέρας του μια παλαιά έκδοση λεξιλόγου Φυτράκη. Απλώσαμε κεραίες, κι αυτός ελάλησε στον εξής ρυθμό:



" Η παροχή ακαδημαϊκής γνώσης είναι το εξευγενισμένο τάισμα μιας πολυ-αναμασημένης τροφής που χρόνια τώρα καταψύχεται - δυστυχώς στέρφα η γη μας από νέα σοδειά, εξαιτίας της μουχρίτσας και του βέλιουρα. Με την πρώτη επαφή, προκαλούνται τακτικές παλινδρομήσεις του οισοφάγου, αλλά με τον καιρό η τροφή επαναπροωθείται ομαλώς προς τον δωδεκαδάκτυλο και το δίχως άλλο, ο οργανισμός περνά στο στάδιο μονοπωλιακής αναζήτησης αυτής.
Τούτος, ο ημί-αποσυντεθειμένος (κοινώς σάπιο ξυλόμηλο) χείμαρρος γνώσεων σκυλοπνίγει το Διαμαντή, σαπιοκαραβοβουλιάζει το Διαμαντή, κι εκεί χάμου στον πάτο απασχολείται στο να ταλαιπώρει κουφά κι αμνήμονα χρυσόψαρα μέχρι να κατανοήσουν ό,τι αυτός με τόσους κόπους μάθαινε. Και ούτε που κοντά να ξεπροβάλλει στην επιφάνεια και ν' ατενήσει τον ορίζοντα της πραγματικής γνώσης.. "




Κάπου την αλήθεια τον εχάσαμε, δηλαδίς κει που πε μια παροχή κι έπειτα, όπου εμένανε ο νους μου έτρεξε στην απλήρωτη ΔΕΗ. Επειστήκαμε πάντως, φίλοι, κιο μείναμε στα χωριά. Άλλοινε στα μπαρ κι άλλοινε στα μπα'ί'ρια.*



" Στα χρόνια στα κατοπινά, ο Διαμαντής^, δικηγόρος πια στα Σούρμενα, επήγε μετά από κάτι ενοχλήσεις στο γαστρεντερολόγο κι ο τελευταίος αποφάνθη: Διαμαντή! Η κοιλιά σου είναι μια άπλυτη κρασοκανάτα. "



* φαλακροχώραφα
^ ο Διαμαντής βγαίνει από το Αδαμάντιος

27 σχόλια:

  1. nai entaksei tora katalava...
    afou to Diamantis vgainei ap to Adamantios!!!
    geia sou re Soula!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σκέπη δεν ετέθη στην τύχη, μαριώ. Ο Ζέπης συχνά και πυκνά διάλεχε ζαν πρεμιέ στις παραβολικές διδασκαλιές, (μηδένα σκέση μ εκκλησάκηδες) τον Αδάμ και τα μουσαντέ που του τάξανε να φάει μήλο να πάρει τοιμασμένη γνώση. Που το μόνο που μαθε δηλαδίς είν μπως να κρύβει τον μπαργαλάτσο του με συκόφυλλα. Αμ έτσι δεν τραγουδάνε και στα κούτσκα σα σβήνουνε την πάστα ; "μεγάλος να γίνεις [..] να ένας σοφός" και ψάχνεις μετά απ αυτά Έναν σοφό σαν το βέλιουρα μες το μποστάνι, καθότι σ όλους δείξανε πώθε να γενούνε παταξήδες, πονηροποντήκαροι, μπιστόβλιακοι, ποζεράκηδες, πουλητάρια, εξαφανιζόλ και ματσακοναίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai pio ine to kako telika me ola ta parapano pou poli sosta etheses dear Soula?
    Afou afti EINAI H XORA ton anothen enoite pos aftoi tha kanoun pexnidi...
    osoi skeftontai diaforetika ine parisaktoi kai ksenoi kai den anoikoun se aftoi ti xora..
    logiko den ine?
    DAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και να πείτε κουπέλες.. να, επειδής να ούμε ούλη η καλή πελατεία αγροτινέιτζερς την κάνει γυριστή για τα κέντρα κάθε χινόπωρο και με θυμήσαν τις καλές εποχές με το Ζέπη, πάλι λακριντί εβγήκε να καταργιέμαστε τον κόσμο και την πολιτεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. geia sou re soula pisti sto koino sou panta..!!h atimi i kenonia ta ftaiei ola...

    "H koilia sou einai mia aplyti krasokanata!"LOL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με ταλαιπωρούν και μένανε κάποιες στομαχικές διαταραχές τώρα τελευταίως. Τι συνέστισε ο γιατρός τον Αδαμάντιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι ντακότες ποιές είναι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαχαχα πήγες να με πνίξεις!
    βάλε προειδοποίηση ο κόσμος να μην πίνει μπύρες όταν σε διαβάζει (θα με έπαιρνες στον λαιμό σου κακούργα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι εγώ ντακότα είμαι τότε ρε σούλα, απόφοιτος πανεπιστημίου και σε διατροφή ένα χρόνο τώρα εξαιτίας του ΓΟΠ. άσε άσε μην τα συζητάς. για άλλα ήμουν, αλλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://mariatweety.blogspot.com

    ENA A3IOLOGO BLOG ENOS 24 XRONOU KORITSIOU....

    PETROS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δις Σούλα.. τα σέβη μου Κομπλέ και περιποιημένα!
    ..καλώς και δεν έκλεισες τραπέζι στο πανεπιστήμιο γιατί θα το πλέρωνες ακριβά και θα ήταν και πίσω απ' την κολώνα ..
    ..εκτός αυτούς ..σε όλες τις ντακότες και τα λοιπά πετούμενα, μπορείς να αφιερώνεις το έπος του Τερλέγκα ..." Τι να μας πεις και 'συ, και 'συ απ΄τη ζωή σου ..μια νύχτα απ' τη δική μου.. ολόκληρη η δική σου!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. φςςςςςςςςς εεεεεεεεεεεε κομματάρα πάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εσύ καλέ είσαι μια από μας...γιατί δεν εγγράφεσαι?!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ηξεύρω βλαμμένε τι με θεωρείς μία από τους βλαμμένους. μά ωσάν αυθεντικιά τω όντι βλαμμένη, δεν κιοτεύω πόθε και τι πρέπει να εγγράψω. Εξήγα τα τα ντακοτιλίκια ντεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επιστημονικές αναλύσεις, όχι αστεία!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι να το κάνεις το πανεπιστήμιο κορίτσι μου; Είσαι πολύ περισσότερο μορφωμένη από τα περισσότερα γκαβά που βλέπουμε εκεί έξω με τα πτυχία τους που σκουπίζουν τον κώλο τους και μετά μας τα τρίβουν στη μούρη. Π.χ. οι πολιτικοί μας.
    Είσαι πολυαγαπημένη κοριτσάρα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το Διαμαντή θα τονε σέρβιρε κρασί καμιά αλλοπαρμένη φοιτήτρια Ψυχολογίας που είχε ξεράσει Ψυχομετρία μέσα στο βαρέλι.Που να καθαρίσει η κοιλιά του χριστιανού με τόσες μαλακίες.Χλωρίνη θέλει για να νιώσει.
    Κάνα Πανεπιστήμιο για σερβιτόρες? Να βγάλουμε και κανα φράγκο γιατί αλλιώς τονπουλοθαπαρουμεμεταπτυχιαααα...
    Τις καληνύχτες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τον πούλο όλοι θα τονε πάρουνε μπουγάτσα. και οι μπαρόβιες τούμπανο κιο οι πανεπιστημιακές με τη σπαστική κολίτιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλώς σε βρήκα...

    μια απορία για τις ντακότες, την έχω πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μη χάνεσαι θεά, πρώτο τραπέζι πίστα είσαι! Σταρ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Did you hear there's a 12 word sentence you can tell your crush... that will trigger deep feelings of love and impulsive appeal for you buried within his chest?

    Because deep inside these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's impulse to love, worship and look after you with all his heart...

    12 Words Who Fuel A Man's Love Response

    This impulse is so built-in to a man's genetics that it will drive him to work harder than before to take care of you.

    In fact, fueling this influential impulse is absolutely essential to achieving the best possible relationship with your man that the moment you send your man a "Secret Signal"...

    ...You will soon find him expose his heart and soul to you in such a way he haven't expressed before and he'll identify you as the one and only woman in the galaxy who has ever truly appealed to him.

    ΑπάντησηΔιαγραφή